Testade en ny maträtt idag LAX med fetosttäcke.
Det blev riktigt gott och enkelt var det med, mer såna recept tack!
Här kommer receptet om ni vill göra själva:
4 Laxbitar
100 g fetaost
2 dl turkisk yoghurt
örtkryddor provencale (hittade aldrig den i frysdisken så gjorde en egen kryddblandning):
- dill, salvia, persilja, timjan, purjolök
1 citron
salt
peppar (här använde jag vitlökspeppar)
lägg upp laxbitarna på en plåt med bakplåtspapper, sätt ugnen på 200 grader.
1. Salta och peppra och ringla 1 msk citronsaft över bitarna.
2. Rör ihop yoghurt, kryddor och fetaost till en hyffsad jämn röra.
3. Lägg upp röran på laxbitarna och in i ugnen i 20 min.
Servera med potatis eller något annat gott.
Till efterätt gjorde vi en äppeldessert som passar bra såhär i skördetider.
Stek äpplen med eller utan skal i en klick smör. Krydda med kanel ev kardemumma. stek några minuter tills äppleklyftorna fått fin färg.
Serverade med ett par kulor ischokladglass med mörk riven choklad överst. Mumsigt värre blev det ikväll :)
Imorn är det skola igen, inte van och ha tre föreläsningsdagar på raken :P men imorn är det sista.
Hoppas ni har det bra i höstmörkret, Kram!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar